Velkommen innom!

lørdag 5. juni 2010

1930-talls inspirert stilleben

Månedens utfordring på Norske Interiørblogger er "Stilleben". Jeg drister meg med, selv om jeg er ny i bloggegame'et. Jeg har alltid vært fascinert av tidsånden og designet fra 1920- og 1930-årene, og har latt meg inspirere av denne tiden. Man skiller gjerne mellom den mer dekorative Art Deco-stilen fra 1920-årene, og de strammere, mer industrielle linjene som preger 1930-årenes modernistiske stil, eller funkis-stilen. Likevel er det nyskapende, ren og enkel design og, fremfor alt, tidløs eleganse, som kjennetegner epoken.

For mange år siden var jeg så heldig å komme over noen eksemplarer av bladet "Hus og have" fra årene 1935 og 1936 i en bruktbutikk. Ettersom jeg selv bor i et funkishus fra denne tiden, var det spesielt morsomt å lese interiørreportasjer fra denne tiden!
Jeg liker så godt bildet og fargene på forsiden av dette bladet fra 1935 - se hvor elegant forsidedamen er!
Ved siden av har jeg lagt en nydelig perlebrodert vintage selskapsveske fra 1920-årene, kjøpt på Fretex for kr 45 (!) på slutten av 80-tallet, samt et langt perlekjede. Liljekonvallene er fra hagen, og vasen er funnet på loppemarked.


2 kommentarer:

 1. Koselig stilleben med artig blad og flottt veske. Ser ut som du har en flott gammel speilkommode der også ♥
  Ønsker deg lykke til!
  Klem fra fru Strøm

  SvarSlett
 2. Dette var ett vakkert stilleben, tatt rett ut fra 1930 åra :) Herlig!! ♥
  Flott kommode og en flott blogg har du :)
  Ønsker masse lykke til!♥
  Titter snart innom igjen og så gøy å oppdagen nye bloggere!♥
  En flott ny uke ønskes fra meg,
  klem Anki

  SvarSlett