Velkommen innom!

søndag 30. mai 2010

En tur til gjenbruksstasjonen resulterte i ...

...fullere bil enn da jeg kom! På hjemveien fra landet tar vi av og til turen innom den søndagsåpne gjenbruksstasjonen med alt vi har samlet sammen av rot og skrot. Jeg gremmes av alt det fine og brukbare folk kaster, og noen ganger må jeg bare snappe med meg en hylle eller en annen skatt i en av containerene (det er forresten strengt "forbudt" å ta noe ut av containerne, men ettersom alternativet er at det brennes, kan jeg fint leve med å være slem pike!)

Min bedre halvdel gjør vanligvis sitt aller beste for å hindre meg, men i dag var jeg alene, heldigvis! For hva var det ikke som dukket frem fra nabobilen, men en sammenleggbar hagebenk i tre! Ettersom jeg tydeligvis ikke eier skam her i livet, spurte jeg pent om jeg kunne få den. Ikke bare kunne jeg få den, men det var fire matchende stoler til. Og ikke bare det, det var to hvitmalte fluktstoler i tillegg! Lykke!
Siden jeg var så godt i gang, spurte jeg (på spøk, selvfølgelig) om ikke han hadde et bord som passet til. Jo, det hadde den snille mannen, men det var et "vanlig" bord, og ikke et hagebord. Ingen problem, sa jeg smilende, og tok imot det søte lyseblå bordet. Et bord kan jeg alltids få bruk for. Og på toppen av det hele gravde han frem en nostalgisk grønn kjøkkenvekt til meg!

Det morsomme er at jeg har nøyaktig samme benk og én stol fra før, arvet for mange år siden. Jeg har lenge ønsket meg flere, men denne typen er ikke i salg lenger. Superpraktisk med sammenleggbare hagemøbler når man skal sette bort møblene for vinteren. Etter å ha oljet de noen ganger, gikk jeg lei av det, mattet ned med Pingo og ga de noen strøk hvitmaling. Friskt og fint! Og det skal jeg gjøre med nyanskaffelsene også. Litt av et maleprosjekt med alle spilene, men jeg gleder meg.

Fluktstolene skal også få seg en fornyelse, med nytt trekk fra Stoff og Stil og et friskt strøk hvitmaling. Bak de hvite fluktstolene på bildet kan såvidt skimtes en annen fluktstol. Den (og flere andre som jeg var så heldig å finne i en bruktbutikk) skal beises i fargen Burma Teak og deretter oljes med Benar, etter anbefaling fra fargehandelen. Tidligere har det vært vanskelig å finne stoff til fluktstoler, men jeg har sett at Stoff og Stil har noen fine fluktstolstoff i friske striper. Morsomt med et sommerprosjekt!

5 kommentarer:

 1. Nydelig farge på bordet. Så heldig du var!

  SvarSlett
 2. Det bordet var virkelig nydelig! Vekta også. Så heldig du var!! :) Slikt er skatter, ja. :) -Hulda, Husfruas Memoarer-

  SvarSlett
 3. Jammen har du vært heldig ! Ja den som intet våger intet vinner ;-)

  Vi får vel se det ferdige resultatet :-)

  Ønsker deg en fiiin dag !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 4. WOW for et funn!!!!!
  Bordet og vekten var knallfine!!!
  Foreldrene mine har hatt sånne sammenleggbare hagemøbler og slitt dem ut, de er stadig på jakt etter nye :-)
  Ang naboens container, så er jeg oxo av den pent oppdragne sorten, jeg ringte på og spurte om å få ta tingne ut av containeren :-)
  De så på meg som om jeg var ramlet ned fra månen! Men smilte lett overbærende etter en stund :-) -jaja, du samler skrot på ja...

  SvarSlett